αυτοανοσα θεραπεια Things To Know Before You Buy

Διομήδης Κομνηνός: Έπεσε στο Πολυτεχνείο για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Παρ’ όλο που και οι δύο τύποι σακχαρώδη διαβήτη έχουν την υπεργλυκαιμία ως κοινή εκδήλωση, υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές και στην κλινική εικόνα. 

Σ’ αυτή την περίπτωση, ο υποθυρεοειδισμός δεν προκαλεί εμφανή κλινικά συμπτώματα και ονομάζεται υποκλινικός υποθυρεοειδισμός. Αντίθετα, στον κλινικό υποθυρεοειδισμό οι θυρεοειδικές ορμόνες έχουν επηρεαστεί (χαμηλές τιμές θυροξίνης και της τριιωδοθυρονίνης).

Νέο φάρμακο για «δύσκολες» περιπτώσεις ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Ελλάδα «Σοκ» από το κόστος για την ανανέωση της άδειας οδήγησης - Ποιοι οδηγοί τραβούν τα μαλλιά τους

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μια μεταβολική διαταραχή που χαρακτηρίζεται είτε από την μειωμένη έκκριση ινσουλίνης είτε από την μη αποτελεσματική δράση της  με αποτέλεσμα αυξημένες τιμές γλυκόζης στο αίμα. Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται στο πάγκρεας. Μετά το φαγητό, το πάγκρεας αυτόματα απελευθερώνει μια ικανή ποσότητα ινσουλίνης έτσι ώστε να ωθήσει την υπάρχουσα στο αίμα γλυκόζη προς τα κύτταρα.

Το πρώτο και εξαιρετικά σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση μίας δυσκολίας είναι να αναγνωρίσουμε την ύπαρξή της. Ωστόσο για την επίτευξη της απαλλαγής από αυτή (το πρόβλημα χρήσης κυρίως του αλκοόλ, σε αυτή την περίπτωση) θα χρειαστεί να καταβληθεί μια προσπάθεια με συστηματικό τρόπο.

Ορισμένες αυτοάνοσες παθήσεις εκδηλώνονται όταν τα Β-λεμφοκύτταρα, τα οποία παράγουν αντισώματα, λανθασμένα «βλέπουν» τον ιστό του ασθενούς ως ξένο σώμα, ωθώντας όλο το ανοσοποιητικό σύστημα να στραφεί εναντίον του. Σήμερα, σε τέτοιες περιπτώσεις χορηγούνται θεραπείες γενικευμένης ανοσοκαταστολής (με φάρμακα όπως η ριτουξιμάμπη και η πρεδνιζόνη), οι οποίες συχνά αφήνουν τον ασθενή πιο ευάλωτο σε πιθανώς μοιραίες here λοιμώξεις ή σε καρκίνους.

Ορισμένες γυναίκες αναπτύσσουν υποθυρεοειδισμό μετά από την εγκυμοσύνη (ονομάζεται επιλόχειος θυρεοειδισμός).

Ραδιενεργό ιώδιο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του υπερθυρεοειδισμού.

Στη συνέχεια, έδειξαν ότι είναι δυνατό να αντιμετωπίσουν στα ποντίκια μια σπάνια αυτοάνοση δερματολογική πάθηση, την πέμφιγα, που μπορεί να αποβεί ακόμη και απειλητική για τη ζωή.

  Χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτη υπεργλυκαιμία, μεταβολική οξέωση και παρουσία κετονικών σωματίων στο αίμα. 

Αυτή είναι η πρώτη φορά που τέτοιες λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα ανοσοποιητικά κύτταρα έχουν… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ορισμένες περιπτώσεις βοηθάει η αποφυγή της λακτόζης στα τρόφιμα που καταναλώνετε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *